Členovia speváckeho súboru Malinka Jednoty dôchodcov Malacky reprezentovali Bratislavský kraj a mesto Malacky v Rožňave na 21. ročníku Celoslovenskej prehliadky speváckych súborov seniorov. Na podujatí sa zúčastnilo osem speváckych súborov z rôznych kútov Slovenska.

Speváci z Malinky vystúpili s krásnymi záhoráckymi ľudovými piesňami, ktoré prítomní diváci a členovia ostatných súborov ocenili spontánnym potleskom. Reprezentovať kultúru Záhoria prostredníctvom našich piesní bola pre nás veľká česť.

Okrem účasti na prehliadke sme si prezreli Rožňavu a jej okolie s  prírodnými a kultúrnymi pamiatkami, ako sú jaskyne Domica a Ochtinská aragonitová, Kaštieľ Betliar či Hrhovský vodopád.

Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli sa na tejto krásnej akcii zúčastniť. Naša vďaka patrí predovšetkým mestu Malacky za dotáciu a predsedníčke OO JDS Malacky pani Ružene Mrázovej za finančnú pomoc a podporu.

Spevácky súbor Malinka rád privíta ďalších spevákov, aby posilnili naše rady. Pridajte sa k nám, aby krásne piesne Záhoria zneli ešte hlasnejšie.

D. Bukovská, predsedníčka ZO JDS Malacky, foto: JDS Malacky


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú premnožené hlodavce, obce a mestá musia deratizovať

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Senici vyzval obce a…

BM: Ustekana sobota