Celoslovenská súťaž Do práce na bicykli, do ktorej sa každoročne zapájajú aj Malacky, už pozná výsledky aktuálneho ročníka. Jednotlivé samosprávy súťažili vo viacerých kategóriách – počet jázd, počet najazdených kilometrov celkovo či v prepočte na obyvateľa a počet ušetreného oxidu uhličitého.

Ilustračné foto 123rf.com

Spomedzi 85 súťažiacich samospráv sa Malacky v počte jázd umiestnilo na 23. mieste, v počte najazdených kilometrov bolo 19. a množstve ušetreného CO₂ na 22. priečke. Najúspešnejší boli v prepočte najazdených kilometrov na obyvateľa, kde sme sa umiestnili na 18. priečke. Túto kategóriu ovládlo prekvapivo Lozorno, druhé skončili Vysoké Tatry a pomyselný bronz putoval do Svitu.

V počte jázd i najazdených kilometrov podľa očakávania vyhrala Bratislava, v prvej kategórii pred Martinom a Trenčínom, v druhej sa do tretice najlepších dostala Žilina. Bratislavčania s vysokým náskokom ušetrili pre naše ovzdušie i najviac oxidu uhličitého, o druhé miesto prebiehal tesný súboj medzi Martinom a Žilinou, ktorý vyhralo mesto z Turca.

V rámci malackej samosprávy sa do súťaže zaregistrovalo 19 tímov, aktívne súťažilo 16 z nich. Najviac kilometrov najazdil tím Ostrý skalpel, druhý bol Z vjetrem opreteki a tretie Svjetlušky. Ďakujeme všetkým Malačanom, ktorí sa aktívne zapojili, a podporili tak zdravú a ekologickú mobilitu.

-mb-


.

BM: Kralici