Aktualizované o vyjadrenie polície: V nedeľu (18.10.) ráno bol o 4:50 podrezaný taxikár. Páchateľ mu spôsobil dve rezné rany na krku.

Foto: MsP Malacky

Malackí policajti objasnili prípad pokusu o spôsobenie ťažkej ujmy na zdraví, ku ktorému došlo počas uplynulého víkendu na parkovisku na Zámockej ulici v Malackách.

Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ PZ obvinenie zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla 20-ročnému Borisovi z Malaciek.

Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania mal obvinený v nedeľu (18.10.) v čase krátko po 03:15 h, na jednej z čerpacích staníc v Bratislave osloviť tam stojaceho taxikára, aby ho odviezol do Malaciek, s čím taxikár súhlasil. Následne sa mal nechať odviezť do obce Závod, kde mal taxikárovi uviesť, že si ide do domu po peniaze, avšak sa vrátil do vozidla s tým, že peniaze nemá a musí si ich ísť vybrať do bankomatu. Preto taxikár zaviezol muža k bankomatu vo Veľkých Levároch, kde mu tento mal uviesť, že bankomat mu nezobral kartu, preto musia ísť k ďalšiemu do Malaciek.

Foto: MsP Malacky

Po tom ako taxikár zastavil na parkovisku na Zámockej ulici v Malackách, ho mal obvinený sediaci za ním na zadnom sedadle otváracím nožom porezať na prednej časti krku. Poškodený taxikár mal z auta okamžite vystúpiť a z miesta utiecť. Obvinený sa tiež najskôr dal na útek avšak vzápätí sa mal na miesto vrátiť a nasadnúť do naštartovaného vozidla taxislužby, na ktorom mal z miesta odísť. Následne mal toto vozidlo odstaviť v blízkej obci a odísť pešo domov.

Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na jeho väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny mu za uvedené konanie hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Taxikára zachránili svedkovia, ktorí privolali záchranku a mestskú políciu. Taxikár mal šťastie a aj napriek zasiahnutí hrdlovej žile je po operácií v stabilizovanom stave.


.
Toto je čítané

Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 km/h

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu. Za prekročenie…

BM: Ustekana sobota