Do odvolania je pre návštevníkov v súvislosti s protipandemickými opatreniami zatvorených všetkých 18 kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

foto slovenskycestovatel.sk

Podľa riaditeľa odboru kultúry a športu Úradu TTSK Petra Kadlica svoju činnosť presunuli do online priestoru a pripravujú aktivity pre priaznivcov na webových stránkach alebo sociálnej sieti.

„Napríklad kultúrne centrum Malý Berlín spolu s Knižnicou Juraja Fándlyho v Trnave majú na utorok 27. októbra online Literárny večer s Pavlom Tomašovičom a moderátorom Perom Le Kvetom a knižnica sa vrátila aj k Literárnym inšpiráciám na víkend, s ktorými začala v prvej vlne pandémie. Západoslovenské múzeum v Trnave zas uverejňuje pravidelné Piatkové čítanie, ktoré približuje zaujímavé osobnosti a miesta Trnavy, či rubriku Fotka na stredu o histórii budov, udalostí i predmetov. Záhorské múzeum v Skalici uverejňuje na svojej stránke na sociálnej sieti zaujímavosti z histórie Skalice a Záhoria a prezentuje výnimočné zbierkové predmety,“ uviedol Kadlic.

Podrobnejší program záujemcovia nájdu na stránkach šiestich krajských múzeí, štyroch knižníc, štyroch osvetových stredísk, dvoch galérií a hvezdárne.


.

BM: Ustekana sobota