Mesto Senica zatiaľ nemá sumárne číslo finančných nákladov, ktoré musela samospráva vynaložiť na zabezpečenie prvého kola plošného testovania. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

foto TTSK

Ako doplnila, číslo ešte nie je finálne, pretože samosprávu v plnej miere zamestnáva organizácia druhého kola plošného testovania, ktoré je na programe počas nadchádzajúceho víkendu.

Na zabezpečení prvého kola plošného testovania sa v meste podieľalo 36 zamestnancov samosprávy. “Ide o zamestnancov mesta a príslušníkov mestskej polície. Pracovali priamo v rámci odberných miest, zabezpečovali monitoring odberných miest alebo pracovali v zázemí,” doplnila Moravcová.

Priamo v odberných tímoch pracovalo denne viac ako 150 ľudí. “Celý tím ľudí, ktorý zabezpečoval organizáciu testovania, bol však v rámci Senice výrazne početnejší. Išlo aj o zamestnancov škôl, školských zariadení, dobrovoľníkov, zamestnancov miestnych firiem či mestských spoločností v rámci prípravy odberných miest a zabezpečovanie stravy,” uviedla hovorkyňa.

Na výzvu mesta reagovalo v prvom kole 24 zdravotníkov, ktorých kontakty samospráva posunula armáde. “Všetkých administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov na všetkých 17 odberových miest si mesto dokázalo zabezpečiť vlastnými silami. Pozície administratívnych pracovníkov boli obsadené zamestnancami mestského úradu, prípadne mestských spoločností, dobrovoľníkov sa nám podarilo zabezpečiť vďaka uverejnenej výzve,” uviedla pre TASR Moravcová. Ako doplnila, na výzvu pred druhým kolom reagovali ďalší štyria zdravotníci.

V Senici sa počas prvého kola otestovalo 11.490 ľudí, z ktorých bolo 127 pozitívnych. “Tieto údaje sa mierne líšia od tých, ktoré sme si získavali sami, percento pozitívnych však bolo v armádnych aj našich výsledných číslach rovnaké. K informáciám, koľko otestovaných ľudí nemalo bydlisko v Senici, nemáme prístup,” uviedla hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota