Sanchézi vydávajú novú skladbu aj s videoklipom! Položili sme im pár otázok, odpovede na ne sa dozvieš nižšie v článku.

Sanchez Amsterdam začali rok 2020 celkom úspešne, a to vydaním singlu Noc pre nás dvoch a odštartovaním svojho klubového turné, Noc pre nás dvoch tour 2020. Už po druhom koncerte v Trnave kapela musela svoju šnúru prerušiť kvôli prvej vlne koronavírusu.

Pomaly, ale isto sa nám blíži koniec roka 2020, je tu druhá vlna korony, ale Sanchézi vydávajú v tomto roku svoj druhý singel.

(Na otázky nám odpovedal David, spevák Sanchez Amsterdam)

 

Aj napriek zrušeniu vášho turné a iných koncertov, celkom kreatívny rok pre vašu kapelu, nie ? 

Ako sa to vezme. Mali sme slušne odštartované turné, ktoré sme museli zrušiť. Tešili sme sa z návštevnosti, a taktiež z kapiel, ktoré s nami na turné hrali. Bohužiaľ prišla prvá vlna, mysleli sme, že v septembri turné dohráme, no nestalo sa tak. Potom mali prísť letné festivaly a z asi 10 naplánovaných sme odohrali dva. Ale áno, teší nás, že sme našu tvorbu tento rok obohatili dvomi novými skladbami.

 

Dva single v jeden rok, to nebýva až tak často zvykom, zažíva  kapela plodné obdobie ?

Nechceme zaspať a počas korony úplne zapadnúť prachom, chceme sa ľuďom aj naďalej pripomínať. Keďže sú koncerty zrušené, tak sa stretávame častejšie v skúšobni a tým pádom vzniká aj viac nových nápadov.

 

Aké máte plány do budúcna? Ak zažíva kapela tvorivé obdobie, dočkáme sa nového albumu ?

Ťažko je v dnešnej dobe niečo plánovať. Som veľmi hrdý na to, že sme dokázali v takto ťažkom roku vydať až dva nové songy a každý z nich má aj klip. Chcel by som touto cestou v mene celej kapely veľmi pekne poďakovať všetkým, čo na tom spolupracovali. Beriem to tento rok ako najväčší úspech. Stále sa nedá do budúcna veľmi plánovať, máme X koncertov preložených na rok 2021, snáď vyjdú aspoň v tomto roku. Momentálne uvažujeme nad vianočným livestreamom. Robili sme livestream v apríli ako náhradu za zrušené turné a malo to celkom úspech.

Čo sa týka otázky k novému albumu, či chystáme alebo nie. Áno, môžem povedať, že momentálne zažívame tvorivé obdobie. Máme asi ďalších 5 skladieb, ktoré by mohli ísť rovno do štúdia. Lenže bohužiaľ nie sú koncerty a ako sa hovorí, bez práce nie sú koláče. Teraz sa tešíme z nášho nového prírastku a ním sú práve Motýle. Dúfam, že sa Vám bude skladba aj s klipom páčiť .

 

Nová skladba od kapely Sanchez Amsterdam Motýle spolu s klipom: 


.

BM: Festival Záhrad