Mestá Záhoráckeho regiónu sa prezentujú na práve prebiehajúcom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave. V tomto roku sa rozhodlo pre samostatnú prezentáciu len mesto Skalica a Holíč. Mestá Senica, Malacky a Stupava sa prezentujú v rámci výstavných stánkov svojich krajov.

Mesto Holíč sa vo svojom stánku snaží prilákať na Holíčsky zámok a tradičné podujatia. V rámci stánku sa prezentujú aj obce z okolia, hlavne Kopčany.

Návštevníci skalického výstavného stánku, ktorý sa radí medzi tie väčšie samostatné prezentácie miest, si môžu vyskúšať golf, posadiť sa do člnku na Baťovom kanále, pozrieť si výrobu Skalického trdelníka alebo si vyskúšať zdobenie tradičnej skalickej torty.

Skalická vysoká torta nesmela chýbať na žiadnej svadbe, a aj keď je vyrobená z jedlých surovín, plnila skôr dekoračný účel. Mesto Skalica ju predstavuje verejnosti na výstave prvý krát. Ku Skalici neodmysliteľne patrí víno, ktoré nechýba ani v ich stánku na výstave.

Živé stupavské zelné hlavy nahradila len figurína.

Ostatné Záhorácke mestá predstavili skromnú propagáciu, ktorá je k povahe úpadku výstavy pravdepodobne lepším riešením. Propagácia v rámci kraja prináša určite vysoké finančné úspory, dalo by sa ale aj v rámci kraja urobiť predsa len prezentáciu pútavejšiu.

Tohtoročná výstav ITF Slovakiatour je poznačená nezáujmom miest, regiónov a cestovných kancelárií. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi je badať upadajúci trend výstavy.


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota