29-ročný cyklista jazdil po ceste, keď mu náhle skrížilo cestu v obci Borský Sv. Jur dieťa. Dievčatko mu nedalo prednosť, keď spoza auta vychádzalo na bicykli z miesta ležiaceho mimo cestu. Rozbehnutý cyklista už zrážke nedokázal zabrániť.

Pri dopravnej nehode sa zranili obaja účastníci. Dievčatku boli jednorazovo ošetrené odreniny lakťa a predkolenia. Muž dopadol oveľa horšie. Pri zrážke utrpel viaceré zranenia a zlomeninu ruky, z ktorých sa musel liečiť približne 4 týždne. 

Policajti dopravnú nehodu zadokumentovali, preverili všetky okolnosti a nakoniec vec odložili, nakoľko ide o maloletú osobu, ktorá nie je trestne zodpovedná.

Rodičom, v rámci bezpečnosti ich vlastných detí, odporúčame, aby im vysvetlili, ako sa správať na cestách. Podľa zákona smie dieťa do 10 rokov na ceste jazdiť len pod dohľadom osoby staršej ako 15 rokov. Odporúčame preto, ak sa dieťa pohybuje napriek veku samé, aby jazdilo na bicykli predovšetkým po chodníku, tak, ako mu to umožňuje zákon. Pri schádzaní na cestu si má najskôr preveriť situáciu, či je to pre neho bezpečné.

Pocit bezpečia cestnej premávky na dedine býva iba zdanlivý, nebezpečenstvo úrazu hrozí však rovnako ako v meste.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota