Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici na svojom poslednom zasadnutí, ktoré sa uskutočnilo formou videokonferencie, odsúhlasili zvýšenie počtu príslušníkov mestskej polície (MsP). TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Momentálna situácia je taká, že z aktuálneho počtu 21 príslušníkov mestskej polície v Senici je reálne možné do výkonu služby zaradiť len 17 príslušníkov. To spôsobuje problémy pri striedaní a pokrývaní pracovných zmien v 24-hodinovom režime a zabezpečení kvalitného výkonu služby.

“Ide takmer o štvrtinu z celkového počtu príslušníkov mestskej polície. Hovoríme napríklad o dlhodobých práceneschopnostiach, dokonca s predpokladom, že na ich konci už nebude spôsobilosť vykonávať takéto zamestnanie, ako aj avizovanom odchode do predčasného dôchodku,” uviedol pre TASR náčelník MsP Jaroslav Pecha.

Ako doplnil, personálne problémy spôsobuje aj absolvovanie dlhodobej odbornej prípravy v školiacom zariadení v Nitre alebo otcovská dovolenka. “Som preto rád, že sme našli v poslaneckom pléne pochopenie. Výberové konanie, prostredníctvom ktorého by sme chceli rozšíriť počet príslušníkov MsP Senica o dvoch, plánujeme vyhlásiť v januári,” informoval náčelník MsP.

Personálny stav dopĺňala MsP naposledy na jar tohto roku. Na základe aprílového výberového konania nastúpil od 1. júna do služby jeden policajt.


.
Toto je čítané

Bezplatné právne poradenstvo bude opäť aj v Malackách

Slovenská advokátska komora pri príležitosti Dňa advokácie pripravuje bezplatné právne poradenstvo pre…

BM: Ustekana sobota