Poslanci mestského zastupiteľstva v Malackách rozhodli o postupnom utlmení hazardu v meste. V praxi to znamená, že sa už nebudú povoľovať nové žiadosti o prevádzkovanie herní a kasín.

Ilustračné foto 123rf.com

Existujúce povolenia sa rušiť nebudú, avšak po ich vypršaní sa nebudú ani obnovovať. O pár rokov budú teda Malacky mestom bez hazardu. Výsledok hlasovania zastupiteľstva nazval primátor Juraj Říha „odvážnym rozhodnutím“.

Prijatie úplného zákazu hazardu  umožňuje samosprávam novela zákona o hazardných hrách, ktorá začala platiť 2. novembra tohto roka. Malacké zastupiteľstvo v tejto súvislosti prijalo všeobecne záväzné nariadenie, ktoré presne vymedzuje zákaz umiestnenia herní a kasín na celom území Malaciek v hoteloch, moteloch a penziónoch, v budovách pre obchod a služby, v budovách pre kultúru a na verejnú zábavu. Pri herniach sa zákaz vzťahuje ešte  aj na bytové domy.

V Malackách je aktuálne 9 herní. Prognózovaný príjem do rozpočtu mesta z ich prevádzky na tento rok je 130 tisíc €, avšak v skutočnosti bude nižší, pretože herne boli pre protipandemické opatrenia zatvorené. Keďže v ďalších rokoch sa budú prevádzky postupne zatvárať, aj výpadok bude postupný, nie nárazový.

Ľubica Pilzová

 

 


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota