Na západnom okraji Záhorskej Vsi plánujú postaviť hotelový a rekreačný komplex. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložili na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

foto Global Rest

Na mieste areálu bývalého cukrovaru majú byť súčasťou komplexu okrem kongresovej a hotelovej časti aj reštaurácia a obchodné priestory, ale i múzeum a športoviská. Komplex má slúžiť domácim i návštevníkom z blízkeho či vzdialenejšieho okolia všetkých vekových kategórií. Plánovanú výstavbu má tvoriť päť nových objektov postavených v oblúku na západnej strane pozemku, dva objekty budú dostavbou k budove, ktorá bude rekonštruovaná. Ide predbežne o jednopodlažné alebo dvojpodlažné objekty, v prípade hotela a kongresového centra sa uvažuje s tromi podlažiami. Celková plocha pozemku, na ktorej má byť zrealizovaný investičný zámer, má výmeru 41.000 m2. V areáli sa predbežne ráta so 407 parkovacími miestami.

Predpokladaný začiatok výstavby je druhá polovica roku 2021, zámer sa má budovať postupne v štyroch etapách, výstavba prvej etapy má trvať dva roky. Predpokladané náklady stavby sú 12 miliónov eur.

Zámer investora zverejnila už na začiatku roka obec Záhorská Ves na svojej webovej stránke.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota