Mesto Skalica zaznamenalo počas turistickej sezóny 11.013 vstupov do pamiatok v správe mesta. Informovala o tom vedúca turistickej informačnej kancelárie (TIK) Renáta Medňanská.

ilustračné foto

Tohtoročná sezóna bola ovplyvnená opatreniami proti novému koronavírusu, a tak bol oproti predchádzajúcej sezóne vstup obmedzený na kratšie časové obdobie. “Z návštevníkov bolo 9070 domácich a 1943 zahraničných. Išlo predovšetkým o návštevníkov z Českej republiky a z Rakúska. Okrem toho turistickú informačnú kanceláriu navštívilo 5728 ľudí. Na turistickej sezóne pracovalo približne 30 ľudí, predovšetkým sprievodcovia a dozorcovia,” uviedla Medňanská.

Najnavštevovanejšou pamiatkou v meste bol farský kostol a jeho veža. “Okrem neho ľudia vyhľadávali predovšetkým jezuitský kostol a Rotundu sv. Juraja. Počas sezóny fungovala návšteva pamiatok formou cestovných pasov, ktoré si turisti kupovali v kancelárii. V každej pamiatke sa nachádzal vyškolený sprievodca, ktorý poskytol odborný výklad,” doplnila vedúca turistickej kancelárie.

V rámci sezóny bolo pre turistov pripravených aj niekoľko noviniek. “Jednou z nich bola napríklad geohra. Vďaka nej návštevníci spoznávali zábavnou formou pamiatky mesta. Organizovali sme aj tematické prehliadky, s ktorými budeme pokračovať v budúcom roku. Prehliadky boli aj na takých miestach, kde sa bežne neuskutočňujú, a sú obohatené o rôzne ochutnávky či už skalického trdelníka, zázvorníka, Skalického rubína alebo šumajstru. Počas sezóny bola možnosť prehliadky aj na konskom povoze,” informovala Medňanská.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

Lakovanie a Pieskovanie