Mesto Senica oficiálne odovzdalo do prevádzky zrekonštruované priestory materskej školy na elokovanom pracovisku Materskej školy Senica na Komenského ulici.

foto Senica.sk

Mesto zateplilo fasádu i strechu budovy, čím sa zníži energetická náročnosť a novou fasádnou omietkou dostal objekt estetickejší vzhľad. “Zateplením obvodových stien a striech objektu sa predpokladá úspora energií viac ako 60 percent, čo predstavuje viac ako 100 MWh za rok,” uviedol pre TASR primátor mesta Martin Džačovský.

Celkové náklady na realizáciu stavby boli 162.763,60 eura. Z toho dotácia z Environmentálneho fondu bola v objeme 146.630,03 eura a spoluúčasť samosprávy predstavovala 16.133,57 eura.

“Obnovu škôlky sme chceli zrealizovať počas letných prázdnin, aby sme neobmedzili chod zariadenia. Čakali sme však na podpis zmluvy s Environmentálnym fondom, do čoho prišla koronakríza. Napriek zdržaniu sme radi, že sa nám podarilo dotáciu získať a mohli sme zrekonštruovať ďalšiu materskú školu,” uviedol primátor.

V jarných mesiacoch pribudnú na fasádu ešte symboly jednotlivých tried. “Tešíme sa nielen po vizuálnej stránke, ale najmä tomu, že rekonštrukcia splnila svoj účel a máme opravenú strechu, ktorá bola prvoradá,” doplnila riaditeľka materskej školy Renáta Rýzková.

V minulom roku sa v škôlke vymieňalo kúrenie, v týchto dňoch pribudol na detskom ihrisku aj nový hrací prvok a v pláne je rekonštrukcia oplotenia. “Mesto chystá projekty aj na obnovu ďalších škôlok, zostávajú ešte tri, ktoré je potrebné zatepliť. Ďalej sa plánujú rekonštrukcie chodníkov v jednotlivých materských školách a opravy oplotenia,” informoval Džačovský.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota