Mesto Senica bolo nútené zrušiť všetky verejné podujatia, vianočnú atmosféru chce však v meste zachovať. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

foto FB Mesto Senica

Vianočná výzdoba sa rozžiarila počas prvej adventnej nedele 29. novembra. “Osvetlená je 23 metrov vysoká duglaska tisolistá, ktorá rastie priamo na Námestí oslobodenia a môže sa pýšiť titulom najvyššieho živého vianočného stromčeka na Slovensku. K nej v minulom roku pribudol aj desať metrov vysoký ihlan priamo uprostred námestia s nápisom Veselé Vianoce v Senici,” informovala Moravcová.

foto FB Mesto Senica

Nechýba ani adventný veniec a ozdobná vstupná brána na námestie. “Vianočnú výzdobu sme opäť vylepšili. Dozdobený bude potôčik patriaci k fontáne, kde svetelné hady nahradia počas vianočného obdobia tečúcu vodu. Verím, že Seničanov nadchne aj druhá novinka, ktorou budú tri metre široké anjelské krídla. Pri nich sa budú môcť okoloidúci zastaviť a spraviť si peknú vianočnú fotografiu,” doplnil primátor mesta Martin Džačovský.

Na námestí bude atmosféru dotvárať reprodukovaná vianočná hudba. Niekoľko tradičných predajcov požiadalo mesto o prenájom verejného priestranstva s cieľom okienkového predaja. “V týchto stánkoch si návštevníci námestia budú môcť zakúpiť a vziať so sebou street food dobroty ako hamburgre či hotdogy. Nebude chýbať tradičná cigánska pečienka, lokše, varené víno, perníčky a medovníkové cesto. Stánky s okienkovým predajom si chcú predajcovia rozložiť od 14. do 22. decembra v čase od 10.00 do 20.00 h,” informovala hovorkyňa mesta.

Ako doplnila, kultúrny program sa na námestí konať nemôže. “Mestské kultúrne stredisko Senica však pripravuje vianočný program v dome kultúry tak, aby spĺňal všetky protipandemické opatrenia. O programe bude mesto informovať v najbližšom čase,” doplnila Moravcová.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota