Občania budú mať kalendár vývozov odpadu vždy po ruke a na žiadny dátum už nezabudnú.

Spoločnosť FCC Slovensko, ktorá zváža odpad v mestách a obciach na Záhorí, prichádza s novou mobilnou aplikáciou Vylož smeti. Spoločnosť chce týmto krokom zjednodušiť prehľad v dátumoch o zbieraní rôznych druhov odpadu. Mobilnou aplikáciou chce tiež prispieť k ochrane životného prostredia a postupne znížiť využívanie papierových foriem harmonogramov.

Od 1. decembra spoločnosť aktivovala novú mobilnú aplikáciu, ktorá má nahradiť tlačené harmonogramy, či pripomienky v stolových kalendároch. Ako evokuje samotný názov, aplikácia je praktickým pomocníkom, ktorý obyvateľov upozorní na blížiaci sa vývoz odpadu. Je veľmi prehľadná a jednoduchá na spravovanie. Na jej nastavenie stačí len pár krokov. Stiahnuť si ju do mobilného zariadenia, zadať adresu a druh odpadu, o zvoze ktorého chce byť občan na svojej adrese informovaný (komunálny, plastový, papier, či biologicky rozložiteľný komunálny odpad), príp. frekvenciu zvozu (vo vybraných obciach). Výsledkom týchto nastavení je prehľadný kalendár zvozov zvolených druhov odpadov a možnosť nastaviť si pripomienky. Je len na občanovi, 
v akom časovom predstihu a na ktoré vývozy chce byť upozornený a pripomienky môžu začať chodiť.

„Odvoz a likvidáciu odpadu vykonávame v takmer 170 obciach a mestách prevažne v oblasti Záhoria, Trnavy a na juhu Slovenska. Často sa nám dostalo od klientov „do uší“, že zabudnú pred dom vyložiť nádobu či odpad vo vreciach. Odpad sa im následne zhromažďuje v domácnostiach, čo určite nie je žiadané. Mobilné aplikácie dnes už patria k bežným nástrojom, preto sme sa aj my rozhodli prejsť na túto modernú a jednoduchú formu komunikácie,“ hovorí Tomáš Fajkus, prevádzkový riaditeľ spoločnosti FCC Slovensko.

Len nedávno FCC spustila online službu OdpadOnline určenú na prenájom veľkokapacitného kontajnera. Táto služba je určená podnikateľom a živnostníkom, ale aj fyzickým osobám, ktoré potrebujú napríklad jednorazovo odviesť objemný či stavebný odpad.

Mobilná aplikácia Vylož smeti je dostupná zdarma pre oba operačné systémy a je na stiahnutie tu. V rámci skupiny FCC ide o pilotný projekt a v prípade, že si aplikáciu slovenskí užívatelia obľúbia, plánujú ju zaviesť aj v ďalších krajinách.


.

BM: Ustekana sobota