Zdravotnícka skupina AGEL v utorok (8. 12.) oficiálne zavŕšila proces odkúpenia majoritného podielu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) Skalica. Nemocnica sa tak stala v poradí 13. akvizíciou skupiny na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Martina Pavliková.

Foto: Eduard Timko, nspskalica.sk

Celý proces zmeny majiteľa sa dokončil odovzdaním akcií novému majoritnému vlastníkovi. Táto transakcia bola v novembri schválená aj Protimonopolným úradom SR. Doterajší menšinoví akcionári sa nemenia.

Skupina vstúpila do zdravotníckeho zariadenia, ktoré v roku 2019 vykázalo obrat cez 20 miliónov eur a zisk necelých 54.000 eur. “Dlhoročné skúsenosti budeme uplatňovať pri ďalšom rozvoji nemocnice. Prvú úlohu – začleniť nemocnicu do siete našich zdravotníckych zariadení – sme splnili, pred nami je veľká výzva v podobe ďalšieho cieľa. Tým je ďalší rozvoj a skvalitňovanie zdravotnej starostlivosti a služieb,” uviedol predseda predstavenstva Michal Pišoja.

FNsP Skalica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre viac ako 100.000 obyvateľov spádovej oblasti okresov Skalica, Senica a okrajových častí okresov Myjava a Malacky. Nemocnica má desať lôžkových oddelení s kapacitou 302 lôžok, päť špecializovaných oddelení, 32 špecializovaných ambulancií, sedem oddelení na spoločné vyšetrovacie a liečebné zložky a dve strediská rýchlej zdravotnej pomoci v Brodskom a Skalici.


.
Toto je čítané

Zakladateľ legendárnej tanečnej skupiny UNO Petr Vrátil žije v Skalici

Petr Vrátil je spoluzakladateľom legendárnej tanečnej skupiny UNO, ktorá svojho času nemala…

3D filamenty 2023