Prímestská autobusová doprava bude na území Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) premávať aj po zmene cestovných poriadkov od 13. decembra v posilnenom prázdninovom režime. Dôvodom je pretrvávajúci núdzový stav a nariadenia vlády Slovenskej republiky, obmedzujúce školskú dochádzku žiakov 2. stupňa základných a stredných škôl. Informoval o tom odbor dopravnej politiky Úradu TTSK.

foto TTSK

TTSK je však pripravený flexibilne reagovať na zmenu epidemiologickej situácie. V prípade potreby búdu cestovné poriadky upravené tak, aby uspokojili dopyt cestujúcich, a to hlavne žiakov a študentov. Cestovné poriadky, v ktorých sú zapracované všetky zmeny, sú už zverejnené. Cestujúci si môžu overiť presný čas odchodov autobusov na webových stránkach a profiloch na sociálnych sieťach TTSK i jej troch zmluvných dopravcov – ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

V rámci tejto zmeny TTSK spustí už štvrtú etapu projektu Autobus na zavolanie. Päť spojov linky číslo 206 403, ktorá premáva na trase Skalica – Radošovce – Chropov, bude v prípade dopytu cestujúcich zachádzať do obce Koválovec aj počas pracovných dní. Od septembra tohto roka je táto možnosť k dispozícii počas víkendov.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota