V meste Senica v mestskej časti Sotina pribudne 105 novovysadených stromov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ilustračné foto

“Priestor pri budove sociálnej poisťovne sa momentálne čistí a v jarných mesiacoch ho premeníme na oddychovú plochu s rekreačnou zeleňou. Táto plocha nadväzuje aj na starý ovocný sad, ktorý má samospráva v pláne obnoviť a spraviť z neho komunitný sad s ovocnými drevinami,” uviedla Moravcová.

V súčasnosti sa pracuje na zarovnaní terénu. Na upravenej ploche by okrem už vysiateho lúčneho výsevu mal pribudnúť trávnik z parkovej zmesi. “Vysiaty bude na ploche 6975 štvorcových metrov. Priestor budú lemovať stromoradia zložené z líp, hrabov a hlohu. Na rozsiahlej trávnatej ploche by mal vzniknúť aj výbeh pre psy. Osadené budú lavičky a odpadkové koše na separovaný zber,” doplnila pre TASR hovorkyňa mesta.

Finančné prostriedky na realizáciu týchto zámerov získalo mesto z viacerých projektov. Celkovo tak pribudne na Sotinskej ulici 105 stromov. “Viaceré projekty sú stavané ako komunitné. Mesto zrealizuje hrubé práce a v jarných mesiacoch chce do príprav tohto nového verejného priestoru zapojiť aj verejnosť, ktorej bude oddychovo-relaxačná zóna slúžiť,” informovala Moravcová.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota