Sviatky pokoja, lásky, spolupatričnosti. Všetko akosi spomalí, utíchne…aj takto sa dajú vnímať Vianoce. Nie každý z nás ich však vníma s takouto radosťou.

Preto aj kolegovia Janko Vachálek a Miška Kissová zareagovali na výzvu Danielky, ktorá objavila na sociálnych sieťach prosbu jednej maminky s tromi deťmi.

Skontaktovalo a spojilo sa veľa ľudí s dobrým srdcom, začali sa zbierať hračky, oblečenie, iní darovali peniaze, na kúpu nových zimných vecí… všetko sa posunulo Jankovi a ten už spolu s Miškou zorganizovali výjazd do Zvolena. V tejto ťažkej dobe to nebolo jednoduché. Ale keď idete s určitým cieľom, s cieľom pomôcť, hlavne deťom, a na Vianoce, tak vás nezastaví nič. V nedeľu 20.12.2020 sa ráno 6:30 vybrali teda s naloženými autami za rodinou. Netrpezlivo čakali. Cesta bola dlhá a namáhavá.

“Deti keď nás videli prichádzať, to bola paráda vidieť takú radosť. Dohodli sme sa s maminkou, aby zobrala deti na prechádzku. My sme spolu s Miškou pripravili stromček, darčeky, koláče a všetko, čo k Vianociam patrí,” hovorí Janko.

Potom sa už len čakalo na príchod maminky s deťmi. A potom to len prišlo.

“Najkrajšie Vianoce z celého sveta, ja mám čelenku, ja loptu, a pastu na zuby…..(kričali deti), môžete byť chlap ako hora, plakal som ako malé dieťa…. toto zažiť… tá radosť, dojatie… toto sú Vianoce! Som neskutočne vďačný mojej rodine za pomoc, všetkým, ktorí sa s nami spojili a chceli pomôcť. Patrí vám obrovská vďaka. Zo srdca vám s kolegyňami želáme krásne, pokojné a požehnané Vianoce“, dodáva Janko.

A ja vám, milí priatelia, želám krásne Vianoce, čas, kedy človek zastaví, porozmýšľa, obzrie sa okolo seba a daruje kúsok zo svojho srdca. Aspoň úsmevom. ?

Ľudmila Húšťavová  


.
Toto je čítané

Prezidentka so svojím tímom vysadila na Záhorí 6000 stromov

Prezidentský les sa počas soboty (20.4.) rozrástol o ďalších vyše 6000 stromov.…

BM: Ustekana sobota