Trnavský samosprávny kraj uzatvoril v utorok (29.12.) zmluvu na poskytovanie služieb prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme so spoločnosťou ARRIVA Trnava. Tá bude aj v nasledujúcich troch rokoch prevádzkovať linky v okresoch Hlohovec, Piešťany, Senica a Trnava.

„Doprava cestujúcich prímestskými autobusmi bude plynulo zabezpečená aj po novom roku. Mimoriadne ma teší, že sa nám na nasledujúce tri roky podarilo vyrokovať pre župu výhodné podmienky. Zmluva zabezpečí aj obnovu vozového parku. Pribudne až 56 nových autobusov. Vďaka ochrane investícií, teda eliminácií rizík súvisiacich s ich nákupom na strane dopravcu, ušetríme 2,1 milióna eur,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

ARRIVA Trnava v súčasnosti prevádzkuje 82 z celkového počtu 143 prímestských liniek. Aktuálnymi zmluvnými dopravcami župy sú aj SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

Zabezpečovanie obslužnosti všetkých 251 obcí prímestskou autobusovou dopravou je jednou z najväčších kompetencií župy. Každoročne je na ňu vynakladaných približne 10 % z rozpočtu, teda okolo 20 miliónov eur.


.

BM: Kralici