Nadchádzajúce dni sú ideálnou príležitosťou k zútulneniu vašej obývačky. Pýtate sa, ako na to? Hrejivú atmosféru navodia kachle, príjemné osvetlenie a správne zvolené dekorácie.

Čas na odpočinok

Jesenné počasie je ako stvorené k spomaleniu a odpočinku. Teploty klesajú , dni sa skracujú a vo vzduchu už je pomaly, ale isto cítiť príchod snehovej nádielky. S našimi tipmi na zútulnenie vašej obývačky môžete nadchádzajúci čas využiť k načerpaniu nových síl.

Nekonečná pohoda v ušiaku

Užite si sychravé dni s knihou a šálkou horúceho čaju v ruke. Ideálne miesto pre odpočinok vám poskytne ikonické kreslo ušiak, ktoré je doslova stelesnením pohodlia. Vyrába sa v mnohých prevedeniach a farbách, takže si ľahko vyberiete ten pravý do vášho interiéru.

Teplo domova

O teplo domova sa postarajú kachle. Tie môžu slúžiť ako doplnkový, alebo dokonca hlavný zdroj tepla. Vďaka širokému výberu veľkostí, výkonov, podporovaných palív a dizajnov nájdete vhodné kachle prakticky do každého interiéru. Je tak len na vás, či vaša voľba padne na kachle plechové, ktoré sa rýchlejšie nahrejú, alebo klasické kozubové kachle, ktoré zase udržia dlhšie teplo.

Tá pravá atmosféra

Chcete, aby vaša obývačka pôsobila útulne? Zabudnite na jedno centrálne svetlo a namiesto neho stavte na viac druhov osvetlenia. Vhodné sú stojace lampy, pri ktorých si sami zvolíte intenzitu svetla doplnené menšími stolnými lampičkami či bodovými svetlami. Jesenné večery si môžete s partnerom spríjemniť zapálením sviečok, ktoré navodia tú pravú romantickú atmosféru.

Na detailoch záleží

Správne zvolené dekorácie dokážu s vaším interiérom doslova zázraky. Pohovku, ktorá býva stredobodom obývačky, vybavte vankúšmi a chlpatou mäkkou dekou. Máte v obývačke plávajúcu podlahu alebo parkety? Kúpte si koberček a umiestnite ho pod konferenčný stolík. Na oknách by nemali chýbať závesy, ktoré vás ochránia pred zrakmi okoloidúcich, a navyše celú miestnosť zútulnia.

Máte pocit, že aj vaša obývačka by potrebovala zútulniť? Inštalujte do nej dizajnové kachle, ktoré sa v priebehu chladných dní stanú príjemným zdrojom tepla. Na Heureka.sk nájdete širokú ponuku kachlí, ktoré medzi sebou ľahko porovnáte.


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024