V nemocnici Malacky sa bude až do odvolania poskytovať len neodkladaná zdravotná starostlivosť.

“Dôvodom je zvyšujúci sa počet prípadov ľudí s koronavírusom, ktorí nezvládajú liečbu doma a potrebujú hospitalizáciu,” potvrdil riaditeľ nemocnice Peter Kalenčík. Zmenu režimu fungovania nemocnice si vyžiadalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Aj nemocnica v okresnom meste na Záhorí musela reprofilizovať lôžka pre covidových pacientov, keďže ich počet postupne zapĺňal aj oddelenia, ktoré sú pôvodne určené pre pacientov s inými diagnózami. Nemocnica je v súčasnosti rozdelená na bielu a červenú zónu, v ktorej sa starajú výlučne o pacientov s COVID-19.

“Geriatrické oddelenie sa preto dočasne zmenilo na covidové oddelenie s 12 lôžkami,” informoval riaditeľ. “V bielej zóne sú pacienti s inými diagnózami, pretože COVID-19 ‘nevymazal’ ďalšie závažné ochorenia srdca či ciev. Je potrebné zabezpečiť tiež starostlivosť pre pacientov, ktorí pravidelne dochádzajú na dialýzu obličiek,” dodal Kalenčík.

Z hľadiska zabezpečenia maximálnej starostlivosti o pacientov hospitalizovaných s covidom musela nemocnica posunúť plánované operácie na čas, kým sa zlepší nepriaznivá epidemiologická situácia.


.

BM: Ustekana sobota