Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, ktorá je od decembra 2020 členom skupiny AGEL, pokračuje v očkovaní v zmysle pokynov Ministerstva zdravotníctva SR. Aktuálne má zaočkovaných takmer všetkých zamestnancov nemocnice, realizovala sa vakcinácia zdravotníkov v zdravotníckych zariadeniach a v domovoch sociálnych služieb v regióne a tiež príslušníkov polície, mestskej polície, hasičského zboru a vakcinácia krízovej infraštruktúry Okresného úradu Skalica.

ilustračné foto

Na očkovanie má nemocnica vytvorené všetky potrebné podmienky – ambulancie, tímy zdravotníkov a bolo potrebné zaobstarať špeciálne mraziace zariadenie do -80 ̊C, suchý ľad, datalogger (snímač teploty uskladnenia) a chladničku na uskladnenie.

Nemocnica sa úspešne vyrovnáva aj s aktuálnou covidovou situáciou. ,,K dnešnému dňu evidujeme v našej nemocnici 27 covid pozitívnych zamestnancov. Celkovo máme reprofilizovaných 44 lôžok pre pacientov s koronavírusom a štyri lôžka s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 34 pacientom s koronavírusom na bežnom lôžku, 2 pacienti si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedol námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica MUDr. Daniel Vidovič. V nemocnici sa vykonávajú len akútne operačné zákroky a platí zákaz návštev pacientov.

Skalická nemocnica naďalej vykonáva testovanie antigénovými aj PCR testami. ,,Antigénových testov robíme cca 300 denne, pozitivita sa vyskytuje od 1,4 do 2,5 % z nich. U PCR testov, ktorých je denne do 300, je pozitivita do 30% (priemer za posledný týždeň bol 27,2%),“ dodal MUDr. Vidovič.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota