Dlhoočakávaná rekonštrukcia ulice Jozefa Kubinu sa ocitla v závoze. Hoci sa práce mali podľa zmluvy skončiť ešte pred Vianocami, stále nie sú hotové. Dodávateľ prác stihol položiť iba prvú vrstvu asfaltu v časti ulice.

foto S. Osuský

„Zo strany zhotoviteľa – spoločnosti Swietelsky-Slovakia – je to jednoznačné podcenenie rozsahu diela a vlastných kapacít.  Primátor počas realizácie opakovane komunikoval s výrobno-obchodným riaditeľom firmy, ktorého vyzýval na preskupenie kapacít, čo zhotoviteľ aj sľúbil,“ informoval Mestský úrad Malacky.

Vedenie mesta zvažuje, aký ďalší postup zvolí. V hre sú dve alternatívy. Prvou je dokončenie diela s doterajším dodávateľom, od ktorého by si mesto zároveň uplatnilo zmluvnú pokutu. Druhou možnosťou je nová verejná súťaž na zvyšok rekonštrukcie, čo však predĺži termín dokončenia. „Táto situácia potvrdila nežiaduci trend, ktorý sa rozširuje: stavebné firmy idú naraz do viacerých verejných súťaží, avšak potom nestíhajú plniť svoje zmluvné povinnosti. V tomto prípade dokonca ide o renomovanú firmu s celoštátnou pôsobnosťou, ktorá nebola schopná dodržať svoje záväzky. Nečudujem sa preto čoraz častejším výhradám starostov k systému verejného obstarávania na Slovensku, ktoré v súčasnosti negarantuje kvalitu a úspešnosť dokončeného diela,“ skonštatoval primátor Juraj Říha.

Na rekonštrukciu cesty v úseku od Kukučínovej po mostík do záhradkárskej osady čakali obyvatelia lokality niekoľko rokov. Mestu sa podarilo vyčleniť financie (takmer 300- tisíc €) a po tom, čo pod vozovkou pribudla vodovodná sieť a kanalizácia, začalo na jeseň minulého roka s opravou.

 

Záhorí.sk informovala Ľ. Pilzová


.
Toto je čítané

Nadácia Volkswagen Slovakia zaplatí obnovu unikátnych historických skleníkov v Prügerke

V bratislavskej Prüger-Wallnerovej záhrade, známej ako Prügerka, sa v pondelok (15.4.) udial…

BM: Ustekana sobota