Slovenský fortunaligový futbalový klub FK Senica a turecký Besiktas Istanbul sa dohodli na vzájomnej spolupráci.

foto fksenica.eu

Na štvordňových rokovaniach s predstaviteľmi aktuálneho lídra Süper Lig v krajine polmesiaca sa okrem prezidenta a majiteľa FK Senica Oldřicha Dudu zúčastnili spolumajiteľ klubu Peter Hasoň, športový riaditeľ Filip Holec a kapitán mužstva Juraj Piroska.

Besiktas zastupovali prezident klubu Ahmet Nur Çebi, viceprezident Emre Kocadag, ale aj Kemal Erdogan a Firat Fidan. “Náš pobyt v Istanbule by som si dovolil zhodnotiť ako veľmi prospešný pre ďalšie smerovanie nášho klubu. V nedeľu po prílete nás prijal na pôde klubu prezident Besiktasu Ahmet Nur Çebi, ktorý nám predstavil členov vedenia klubu a následne viedol rokovanie s majiteľom a prezidentom Oldřichom Dudom, na ktorom otvorili možnosť spolupráce, či už hráčskej, alebo partnerskej. Pozreli sme si zápas s Götzepe, na druhý deň sme absolvovali prehliadku mládežníckej akadémie, ktorú už ale nevyužívajú hráči U19-ky. Tí trénujú v úplne novom komplexe s A-mužstvom v ázijskej časti Istanbulu,” uviedol pre oficiálnu webovú stránku Senice športový riaditeľ klubu Filip Holec.

Spolupráca FK Senica s 15-násobným tureckým majstrom bude zahŕňať viaceré oblasti. Vylúčené nie sú ani jednotlivé hráčske výmeny medzi oboma klubmi. “Na ďalších stretnutiach s predstaviteľmi Besiktasu sme sa dohodli na tom, že naše kluby budú spolupracovať na poli skautingu, kde budeme komunikovať s Besiktasom o hráčoch z ich skautingovej databázy, ktorí by mohli teoreticky pred príchodom do Besiktastu prejsť naším mužstvom. Budeme mať vzájomnú výmenu mládežníckych trénerov na stáže, na stáž do akadémie Besiktasu si turecký klub môže vybrať našich najtalentovanejších hráčov z akadémie, zároveň my budeme mať možnosť sledovať hráčov z ich U19-ky, ktorí prechádzajú do seniorského futbalu a nie sú zatiaľ na úrovni veľkoklubu, no ide o tureckých reprezentantov, ktorí môžu hrať bez problémov seniorský futbal u nás,” zdôraznil Holec.

V tomto roku oslávi FK Senica sté výročie založenie klubu, pri tejto príležitosti je v hre aj priateľský zápas Besiktas-u na štadióne fortunaligistu. “Rokujeme aj o tom, že Besiktas by mohol byť náš súper pri príležitosti 100. výročia klubu. Celý tento proces vznikol vďaka bývalému hráčovi Zbrojovky Brno Gökmenovi Koremu, ktorý nám pomohol s organizáciou celého tohto stretnutia. Verím tomu, že je to začiatok veľmi prospešného partnerstva,” dodal športový riaditeľ senického klubu.


.

BM: Ustekana sobota