Pandemická situácia vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici, ktorá je od decembra 2020 členom skupiny AGEL, sa mierne zlepšuje.

Nemocnica zaznamenala mierny pokles hlavne v čísle covid pozitívnych zamestnancov, covidové lôžka pre pacientov s koronavírusom zatiaľ stačia. Nemocnica už zaočkovala proti koronavírusu vyše 2000 ľudí a začína s očkovaním druhej dávky u svojich zamestnancov.

ilustračné foto

“Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 28 pacientom s koronavírusom, ďalší štyria sú umiestnení na oddelení anestéziológie a intenzívnej starostlivosti a vyžadujú si podporu umelej pľúcnej ventilácie. Suspektných pacientov nemáme,” uviedol  námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič. Zo zamestnancov nemocnice je kvôli pozitivite na koronavírus na PN 13 zamestnancov, čo je oproti minulému týždňu pokles takmer o polovicu.

Bez problémov prebieha vakcinácia tak verejnosti, zaregistrovanej prostredníctvom portálu korona.gov.sk a tiež zamestnancov nemocnice. “Všetci, ktorí prejavili záujem a mohli sa dať zaočkovať, už prvú vakcínu dostali. Tento týždeň už začneme s vakcináciou druhej dávky,” doplnil MUDr. Vidovič.

 

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota