Pandemická situácia vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici, ktorá je od decembra 2020  členom skupiny AGEL, je dobrá, hoci stále eviduje dosť vysoký počet pacientov s koronavírusom.  Nemocnica vďaka prijatým organizačným opatreniam situáciu zvláda, realizuje aj očkovanie v rámci vakcinačného centra a poskytuje aj vyšetrenia v rámci mobilného odberového miesta.

ilustračné foto 123rf.com

“Zdravotnú starostlivosť aktuálne poskytujeme 38 pacientom s koronavírusom, ďalší piati sú umiestnení na oddelení anestéziológie a intenzívnej starostlivosti, z nich 3 si vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie,” uviedol  námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič. Zo zamestnancov nemocnice je kvôli pozitivite na koronavírus na PN 9 zamestnancov, čo je oproti minulému týždňu znovu pokles.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu v nemocnici rozbehli plánovanú jednodňovú zdravotnú starostlivosť, okrem toho realizujú len akútnu zdravotnú starostlivosť.

Bez problémov prebieha vakcinácia tak verejnosti, zaregistrovanej prostredníctvom portálu korona.gov.sk ako aj zamestnancov nemocnice. “Celkovo sme zaočkovali už vyše 3000 osôb, zo zamestnancov, ktorí prejavili záujem dostalo 380 kolegov prvú dávku vakcíny a 130 už aj druhú dávku očkovania,” doplnil MUDr. Vidovič. Záujemcovia z radov verejnosti sa musia vopred registrovať na portáli korona.gov.sk.

Nemocnica naďalej ponúka aj možnosť otestovať sa v odberových jednotkách buď antigénovými alebo PCR testami. ,,Denne testujeme do 400 vzoriek antigénových testov, pozitivita je na úrovni 1%. Z PCR testov, ktorých je denne cca 150 -170, je pozitivita na úrovni 22-29%,“ uviedol námestník MUDr. Vidovič.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota