Pandemická situácia vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica, ktorá je od decembra 2020  členom skupiny AGEL, sa mierne zhoršila aj čo sa týka počtu pacientov s koronavírusom aj covid pozitívnych zamestnancov. Na základe prijatých organizačných opatrení má nemocnica situáciu pod kontrolou. Novinkou je, že v posledných dňoch v nemocnici zaznamenali aj prípady detských pacientov pozitívnych na koronavírus.

Foto: Eduard Timko, nspskalica.sk

“K dnešnému dňu evidujeme zhoršenie najmä situácie na chirurgickom oddelení, kde máme z 9 lekárov 4 pozitívnych. Celkovo evidujeme 10 zamestnancov s koronavírusom a 5 sú v karanténe. Počet pacientov s koronavírusom, ktorým poskytujeme zdravotnú starostlivosť na bežnom lôžku je 38, ďalších 6 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,” uviedol  námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Daniel Vidovič.

V celom regióne zatiaľ neklesá výskyt ľudí s ochorením na koronavírus, čo potvrdzujú aj vykonané PCR testy. “Pozitivita pri PCR testoch sa pohybuje na úrovni cca 25%,” dodal MUDr. Vidovič. V posledných dňoch sa v nemocnici objavili aj prípady malých pacientov s koronavírusom. “Lôžkovú starostlivosť sme poskytli dieťaťu predškolského veku s ľahkým priebehom ochorenia,” upresnila nemocničná epidemiologička MUDr. Katarína Naďová, MPH, PhD.

Nemocnica už zrealizovala očkovanie aj druhou dávkou vakcíny proti covidu u prevažnej väčšiny zamestnancov, ktorí o vakcináciu prejavili záujem. Pokračuje aj vakcinácia verejnosti, dôležité je, aby nemocnica bola naďalej zásobovaná vakcínami. Záujemcovia z radov verejnosti sa musia vopred registrovať na portáli korona.gov.sk.

Skalická nemocnica aj naďalej funguje v obmedzenom režime, stále tu platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev.


.

BM: Ustekana sobota