Aká bola uplynulá sezóna z pohľadu malackých vodných motoristov? Tak ako pre všetky športy, náročná. Napriek pandémii sa niekoľko súťaží podarilo zorganizovať, a treba povedať, že naši vodní motoristi sa nestratili.

foto Benzinol Team

Mladí Malačania sa zapojili do pretekov v kategórii Formula Future v rámci majstrovstiev Slovenska, ktoré sa konali v Piešťanoch, Komárne a na „domácej vode“ v Adamove. V prvej desiatke účastníkov boli traja členovia oddielu, Elizabeth Maďaričová, Vivien Maďarovičová a Kristián Maďarič. Najviac sa darilo Vivien, ktorá skončila na peknom 3. mieste.

Traja Maďarovičovci – Vivien, Adrián a Elizabeth – súťažili v kategórii mladších žiakov aj o Slovenský pohár. Najlepšie sa opäť umiestnila Vivien, ktorej patrila v celkovom hodnotení bronzová priečka. Vo vekovej kategórii starších žiakov obsadila Katarína Trojáková 4. miesto a Kristián Maďarič bol siedmy.

Predseda klubu, mládežnícky tréner a majster športu Emil Jung, štartoval na majstrovstvách Slovenska dospelých v kategórii Formula 500 V, kde obsadil 4. miesto.

Oddiel vodného motorizmu Benzinol Team v Malackách tvorí prevažne mládež. Patrí medzi tie menšie na Slovensku, no i tak sa mu podarilo v júli 2020 usporiadať II. kolo Slovenského pohára mládeže FF v Adamove. Podujatie by malo mať pokračovanie i v tomto roku, podľa predpokladov v júni. Vodným motoristom držíme palce do novej súťažnej sezóny!

 

A. Pašteka


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota