Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, pandemickú situáciu zatiaľ zvláda vďaka nasadeniu všetkých síl a prostriedkov, ako aj vďaka organizačným opatreniam, ktoré prijala. V posledných dňoch nemocnica zaznamenala veľmi ťažký priebeh koronavírusu u mladších ročníkov, čo je nová skutočnosť. Potvrdzuje sa, že aj tu zohráva svoju rolu britská mutácia koronavírusu.

Veľkokapacitný mraziaci box pre uchovávanie vakcín Pfizer

,,K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 37 pacientom s koronavírusom, stav 6 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny nám už ležia aj mladšie ročníky – napr. 1985, 1977, čo dokazuje, že vírus v posledných dňoch vážne zasiahol aj mladšiu generáciu,“ vysvetľuje námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica MUDr. Daniel Vidovič s tým, že aj podľa rozboru PCR pozitívnych testov väčšinou ide o britskú mutáciu koronavírusu. Nemocnica tiež eviduje 9 zamestnancov s koronavírusom na PN a 1 lekárka je v karanténe, čo je mierny pokles oproti minulému týždňu.

Nemocnica je oficiálnym vakcinačným centrom, novinkou je, že v uplynulých dňoch zaobstarala veľkokapacitný mraziaci box pre uchovávanie vakcín Pfizer. ,,Ide o 253 litrový chladiaci box, ktorý umožňuje uchovávať vakcíny pri teplote mínus 80 stupňov Celzia. Jediným problémom je aktuálny celoštátny nedostatok vakcín. Záujemcovia o očkovanie z radov verejnosti sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk.


.
Toto je čítané

Cez víkend bude opäť uzatvorený tunel Sitina

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas…

BM: Ustekana sobota