V Skalici sa uskutoční vo štvrtok (25.2.) formou videokonferencie mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva, dôvodom je odsúhlasenie procesu obstarávania a schvaľovania územnoplánovacej dokumentácie. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

Foto: Facebook Anna Mierna

Poslanci v uznesení majú dať súhlas, že proces obstarávania a schvaľovania územnoplánovacej dokumentácie potrvá najviac tri roky od uzatvorenia zmluvy o poskytnutí dotácie. Ako sa uvádza v dôvodovej správe, mesto má možnosť predložiť žiadosť o dotáciu na Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR.

“Maximálna výška dotácie je 80 percent z celkových oprávnených výdavkov. Povinnou prílohou žiadosti o dotáciu je aj uznesenie mestského zastupiteľstva o súhlase, nie staršie ako tri mesiace. Žiadosť o dotáciu musí byť predložená do 28. februára a bez všetkých povinných príloh nebude žiadosť o dotáciu posudzovaná,” informuje dôvodová správa.

Celková cena za spracovanie územnoplánovacej dokumentácie je 23.400 eur. “Náklady na spracovanie zmien a doplnkov územného plánu (ZaD ÚPN) tvoria sumu 18.600 eur, náklady na spracovanie úplného znenia ÚPN sú vyčíslené vo výške 2400 eur a náklady na súčinnosť so spracovateľom digitálnej verzie sú vyčíslené na 2400 eur,” uvádza sa v dôvodovej správe.

Mesto informuje, že v rámci predkladanej žiadosti je možné žiadať o dotáciu len na spracovanie ZaD ÚPN. Mesto v prípade odsúhlasenia poslancami bude od ministerstva žiadať dotáciu vo výške 14.880 eur, spolufinancovanie mesta bude 3720 eur.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota