Neštátne zdravotnícke zariadenie a nezisková organizácia Poliklinika Senica, ktorej zakladateľom je mesto Senica, je pripravené na otvorenie očkovacieho centra proti COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová. Čaká sa na podpis zmluvy s ministerstvom zdravotníctva.

ilustračné foto

“Poliklinika má vakcinačné centrum pripravené po administratívnej ako aj personálnej stránke. Momentálne čakáme na podpis zmluvy s Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR. Aktuálna situácia je však taká, že je celoštátny nedostatok očkovacích vakcín proti ochoreniu COVID-19, preto k tomu rezort pristúpi zrejme až potom, čo budú dodávky vakcín obnovené,” uviedol pre TASR riaditeľ Polikliniky Senica Jozef Mikuš.
Podľa predbežných prepočtov by pripravené vakcinačné centrum v Senici stíhalo denne zaočkovať asi 100 záujemcov, čo mesačne predstavuje približne 2500 ľudí. “Jeho prevádzka je naplánovaná od pondelka do piatka, osem hodín denne. Prístupné bude pre všetkých záujemcov, ktorí budú môcť o očkovanie požiadať cez štátny rezervačný systém na stránke korona.gov.sk. Očkovanie proti COVID-19 je dobrovoľné a občanom je poskytované zdarma na základe zaregistrovania sa v uvedenom systéme,” informovala hovorkyňa mesta.

“O zriadenie vakcinačného centra sme sa začali zaujímať prakticky ihneď, ako sa 26. decembra začalo na Slovensku s očkovaním. Považujem za dôležité, aby občania mesta i okresu mali čo najlepšiu dostupnosť aj takejto zdravotnej starostlivosti,” doplnil primátor Martin Džačovský.


.

BM: Festival Záhrad