Polícia v Trnavskom kraji vykonala počas uplynulého týždňa 4124 dychových skúšok na alkohol, čo je o 581 viac ako predchádzajúci týždeň. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

ilustračné foto

Z tohto množstva bolo 29 skúšok s pozitívnym výsledkom, čo predstavuje nárast o sedem prípadov v porovnaní s predchádzajúcim týždňom. “Menej prípadov o päť sme zaznamenali medzi vodičmi motorových dopravných prostriedkov, ktorých bolo 14. Výrazný, až päťnásobný nárast bol, naopak, medzi cyklistami, keď ich počet stúpol z troch na 15,” uviedla Antalová.

Z vodičov s pozitívnym výsledkom sa sedem dopustilo prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti na cestách počas siedmeho týždňa zaevidovali 37 škodových udalostí a 13 dopravných nehôd. “Pri nich jedna osoba utrpela ťažké a sedem osôb ľahké zranenia. Dve dopravné nehody spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Najviac nehôd, takmer polovicu z celkového počtu, evidujeme v okrese Trnava,” doplnila krajská policajná hovorkyňa.


.
Toto je čítané

Vo Veľkých Levároch vysadili štyridsať divých trniek

V piatok (12.4.) vysadili členovia Poľovníckeho združenia vo veľkolevárskom chotári v lokalite…

BM: Ustekana sobota