Senická kapela Tusté Baletky vydáva po siedmich rokoch existencie svoj prvý oficiálny album. Poslucháčov tak pozývajú na 12-chodové menu do novootvoreného Café Hipsteryon.

Tusté Baletky sú vlajková loď slovenského hudobného obžerstva. Po dvoch nosičoch vo štvorici vydávajú svoj prvý album v 6-člennej zostave Profesor Peters (bicie), Sergio Bajez (basa), Branislav Inžinier (gitara, spev), Jeronimó Corrida (trúbka, spev), Mauro Santos (saxofón, spev) a Ivan Kostra (rap). Tucet skladieb nového albumu Café Hipsteryon ochutnávačov vezme na naozajstný koncert a rozpovie im nezvyčajné životné príbehy pretkané hlboko vtipnými textami a živým nástrojovým besnením.

Materiál na album Café Hipsteryon vznikal priebežne od roku 2016. Kapela za ten čas zverejnila 3 videoklipy k skladbám Jeleň, Svadba a Mesto snú. Vydanie albumu sprevádza séria video-teaserov z dielne Maria Franka:

Klip k skladbe Jeleň:

Nahrávanie sa uskutočnilo v štúdiu Jimmy Records, mix a master skladieb zabezpečil Marek Sasko z SMT studio. Cover albumu vytvoril Igor Kollárovics, autor projektu Forgot How To, vo vnútri nosiča sa však ukrýva aj prekvapenie od pani Anny z Obrázky FB.Anna.

Teraz je konečne tracklist kompletný a pripravený na ochutnávku pre neúprosných slovenských poslucháčov.

Celý album je dostupný na platformách:

Spotify | BandcampYouTube

Naozajstné CD, ktoré si väčšina ľudí nemá na čom prehrať, je možné objednať na JimmMarket.eu


.
Toto je čítané

Nadácia Volkswagen Slovakia zaplatí obnovu unikátnych historických skleníkov v Prügerke

V bratislavskej Prüger-Wallnerovej záhrade, známej ako Prügerka, sa v pondelok (15.4.) udial…

BM: Ustekana sobota