Vyučovací proces v 50 stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) bude aj po skončení jarných prázdnin od pondelka (8. 3.) pokračovať dištančnou formou.

ilustračné foto

Dôvodom je zhoršená epidemiologická situácia takmer vo všetkých regiónoch kraja. Informoval o tom riaditeľ odboru školstva Úradu TTSK Stanislav Pravda. V tejto súvislosti pokračuje aj prevádzka liniek prímestských autobusov v prázdninovom režime.

“Priebežne sledujeme a vyhodnocujeme aktuálny vývoj epidemiologickej situácie a pripravujeme sa na reštart prezenčného štúdia. Otvorenie škôl bude TTSK v pravidelných intervaloch prehodnocovať, pričom prioritou je návrat študentov končiacich ročníkov do škôl. Oproti materským a základným školám študenti stredných škôl v relevantne významnom počte dochádzajú cez hranice okresov, ba aj krajov. Vysoké percento z nich je ubytované v internátoch,” uviedol Pravda.

Prímestské autobusy budú v prázdninovom režime až do odvolania. Aktuálne informácie a cestovné poriadky sú zverejnené na webových stránkach a profiloch na sociálnych sieťach TTSK i jeho troch zmluvných dopravcov – Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota