V meste Senica budú od 8. marca pokračovať v prezenčnej výučbe žiaci základných škôl (ZŠ) prvého stupňa, deti v materských školách (MŠ) a žiaci základnej umeleckej školy (ZUŠ) za podmienok stanovených Ministerstvom školstva SR. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

ilustračné foto

Jednotlivé elokované pracoviská MŠ Senica plus predškolské zariadenie pri ZŠ s MŠ Jána Mudrocha budú otvorené v štandardnom režime prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce.

“Výučba na prvom stupni základných škôl bude fungovať prezenčne, prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce alebo pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Proces vzdelávania na ZUŠ Senica bude prezenčný len v prípade individuálnej výučby, okrem spevu a dychových nástrojov pre žiakov vo veku prvého stupňa ZŠ,” uviedla Moravcová.

Ako doplnila, novinka je v čestnom vyhlásení rodičov, kde rodič prehlasuje, že on, respektíve obaja zákonní zástupcovia dieťaťa alebo žiaka žijúci v spoločnej domácnosti nemajú možnosť vykonávať home office.

“Rozhodnutie a usmernenie vzišlo na základe porady riaditeľov senických škôl, primátora mesta a vedúceho Spoločného školského úradu Senica. Témou rokovania boli predovšetkým zmätočné pokyny zo strany Ministerstva školstva SR ohľadom otvárania škôl a školských zariadení od 8. marca,” informovala hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota