V 22.kole remizovali futbalisti FK Senica na domácom štadióne s Pohroním 1:1, bod pre naše mužstvo zachránil v samom závere zápasu debutujúci Marin Ljubičić.

foto fksenica.eu

Prvý polčas priniesol viac vzruchu pred oboma bránami. Obidve mužstvá si boli vedomé dôležitosti súboja o záchranu. Do prvých šancí sa dostali Záhoraci, už v 6. min tvrdo vypálil Gamboš, brankár jeho strelu vyrazil. O päť minút neskôr bol po obrovskej chybe v rozohrávke hostí vo veľkej šanci Malec, no zoči-voči brankárovi nastrelil len pravú žrď. Hostia sa dostali do svojej prvej a hneď veľkej šance v 21. minúte. Po signáli z priameho kopu a centri Faderu osamotený Heurtaux prestrelil. Potom mohli dvakrát udrieť Seničania. Najprv hlavičku Asanoviča brankár Hrdlička vyškriabal spod brvna na rohový kop a o malú chvíľu zakončenie druhého stopéra Carrilla v poslednej chvíli zneškodnil na bránkovej čiare gólman Pohronia Hrdlička. Nedáš – dostaneš sa opäť potvrdilo, na druhej strane dostal za obranu od Adamaca loptu Blahút a zoči – voči Fryštákovi nezaváhal. Hostia mohli ísť do kabín s dvojgólovým vedením. Po chybe Záhorákov bol v gólovke Chvěja, Fryšták tentokrát zachránil pred pohromou.

V druhom polčase už nebolo toľko vzruchu pred bránami. Aktívnejší smerom dopredu boli o trochu viac Seničania, ktorí sa snažili aspoň o vyrovnanie. Nádejne vyzerala Gambošova delovka z voleja v 67. minúte, no našla len pripraveného Hrdličku. Rovnako tak pochodil aj v 72. minúte Košťál. Zaslúženú deľbu bodov sa podarilo Záhorákom dosiahnuť až v hodine dvanástej. V 90. minúte po centri Pirosku preskočil obranu Ljubičič a hlavou prekonal brankára. Mužstvá si nakoniec body rozdelili a o týždeň sa stretnú opäť v nadstavbovej časti, tentokrát v Žiari nad Hronom.

Karol Praženica, tréner FK Senica: “Zápas musíme hodnotiť v konečnom dôsledku pozitívne, s bodom musíme byť spokojní. Vyrovnali sme v závere, aj keď sme počas zápasu boli aktívnejší, snažili sa streliť prvý gól, počas prvého dejstva sme na to mali dobré príležitosti. Neboli sme dostatočne dôrazní v šestnástke, súperovi sa podarilo skórovať. Druhý polčas sme začali vlažnejšie, po striedaní sme sa dostali do zápasu, zvýšili sme aktivitu a tlačili sme sa do brány. V zakončení nám chýbalo viac dôrazu a skúseností. Nakoniec naša snaha o strelenie gólu bola v závere odmenená. Podľa vývoja zápasu musíme byť s bodom spokojní. Chceli sme viac, taký je niekedy futbal.”


.
Toto je čítané

Hádzaná: Rezerva Záhorákov vyhrala prvú ligu!

O výborný výsledok sa počas uplynulého víkendu postaral hádzanársky rezervný tím Záhorákov…

BM Salon EV