Pred základnou školou na Záhoráckej ulici pribudli nové pouličné lampy. Ide o jeden z troch aktuálne realizovaných projektov výstavby verejného osvetlenia, ďalšími dvoma sú Brnianska ulica a Janka Kráľa.

foto malacky.sk

Ako informoval primátor na svojom facebookovom profile, pred ZŠ Záhorácka sa spolu s verejným osvetlením položil aj nový rozvod na posilnenie kamerového systému mestskej polície.  Na ojedinelé sťažnosti, že svetlo prekáža niektorým obyvateľom lokality, primátor reagoval: „Viem pochopiť, že prechod z úplnej tmy predstavuje významnú zmenu. Každá ulica je špecifická, na každej sú rôzne vysoké domy. Niekde sú bungalovy, niekde poschodové domy, niekde postavené na hranici pozemku, niekde ďalej od hranice. Nastaviť preto jednotné osvetlenie uličného priestoru nie je pre projektantov jednoduché. Isto sa zhodneme, že by každá lampa musela byť rôzne vysoká a osadená v inej pozícii, čo sa, žiaľ, nedá urobiť. Prosím preto o pochopenie. Robíme s najlepším vedomím, aby sme zvýšili bezpečnosť na ulici.“

Verejný priestor pred ZŠ Záhorácka čakajú v blízkej budúcnosti veľké zmeny, ktoré súvisia s pripravovanou cyklotrasou Družstevná – Radlinského.

-lp-/-otano-


.

BM: Ustekana sobota