V Kútoch nafúkala vodička viac ako dve promile. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

foto Polícia SR

Vodička dodávky okrem toho, že šoférovala pod vplyvom alkoholu, navyše spôsobila dopravnú nehodu. “V pondelok (8. 3.) popoludní išla 37-ročná žena cez obec Kúty v okrese Senica, keď pri vychádzaní z kruhového objazdu neprispôsobila jazdu svojim schopnostiam. Autom prešla cez ostrovček, zišla mimo cestu, narazila do okrasnej dreviny a poškodila fasádu domu,” uviedla Antalová.

Policajtom pri dychovej skúške na alkohol nafúkala 2,15 promile. “Svojím konaním spôsobila škodu na aute vo výške 2000 eur a škodu na dome a strome vo výške 200 eur. Ženu zadržali a previezli do cely policajného zaistenia do Senice. Keďže nepreukázala opodstatnenosť porušenia zákazu vychádzania, policajti jej uložili blokovú pokutu,” doplnila krajská policajná hovorkyňa.

foto Polícia SR

Vodička sa dopustila prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody na jeden rok. Rozhodovať o vine a treste vodičky bude súd v tzv. superrýchlom konaní.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota