Nepriaznivá pandemická situácia prekazila pôvodné plány Centra voľného času usporiadať na prelome januára a februára tradičný detský maškarný ples, známy pod názvom  Cvečkokarneval. Nahradila ho súťaž o najoriginálnejšiu karnevalovú masku.

foto CVČ

Heslo súťaže znelo: Hoc korona, maškara dáka, svetom si tu blúdi; Nedáme sa! Zabavíme malých, veľkých. Zbavíme sa nudy. Masky vlastné vyrobíme a maškaru koronu hravo porazíme! Deti mali za úlohu vytvoriť si (aj za prípadnej pomoci rodičov) vlastnú masku, odfotiť sa v nej alebo natočiť krátky videopozdrav a zaslať e-mailom do CVČ.

Porota posudzovala nielen originalitu, ale aj presvedčivé herecké stvárnenie či dôsledné zamaskovanie. Z 15 súťažiacich sa medzi tie najzaujímavejšie prebojovali masky zvierat (lev, gepard), strašidiel (bábika Chucky, múmia), bojovníka v akcii či princeznej a princa. Najmladšia (a zároveň ocenená) účastníčka mala len tri roky a predviedla sa práve v kostýme strašidelnej bábiky menom Chucky. Vyhodnotenie súťaže je zverejnené na facebooku CVČ a víťazi si svoju odmenu budú môcť prevziať hneď, ako to situácia dovolí priamo v Cvečku.

Okrem súťaže o najoriginálnejšiu karnevalovú masku pripravilo Cvečko aj inštruktážne video karnevalového tančeka upírky Mavis z rozprávky Hotel Transylvánia na pieseň Macarena. Deti sa mohli preobliecť do svojho kostýmu a zatancovať si ho doma na svojom malom maškarnom plese. Video a ďalšie informácie sú dostupné na sociálnych sieťach CVČ.

P. Arpášová


.

BM: Festival Záhrad