Napriek aktuálnej situácii a opatreniam v rámci boja proti novému koronavírusu Senica začala prípravy na otvorenie mestského trhoviska. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

ilustračné foto

“Príprava mestského trhoviska spočíva predovšetkým v kontrole technického stavu predajných stolov, ich opravách a podľa vývoja počasia pristúpime k ich opätovnému natretiu. K trhovisku sme priviedli nový zdroj vody a v priebehu najbližších dní sfunkčníme zazimované sociálne zariadenia,” uviedol konateľ Mestského podniku služieb (MPS) Ján Bachura.

Poplatky za predaj na mestskom trhovisku ostávajú aj na nadchádzajúcu sezónu nezmenené. “Naši stabilní a dlhoroční predajcovia neboli v minulom roku zvlášť postihnutí, viacej nepriaznivú situáciu pocítili drobní predajcovia, ktorí chodia iba v sobotu dopoludnia predávať to, čo sa im navyše urodí v záhradke,” uviedol Bachura.

Ako doplnil, ak sa epidemiologická situácia v tomto roku výrazne nezmení, bude život na trhovisku veľmi podobný tomu z minulého roka. “Predpokladáme, že prví predajcovia sa objavia už v závere marca, plnohodnotný predaj vrátane priesad a plánt sa určite rozbehne hneď po Veľkej noci. Všetko však bude záležať od počasia a platných opatrení,” informoval konateľ MPS.


.

BM: Festival Záhrad