Futbalisti Senice zvíťazili v sobotnom domácom stretnutí 2. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige nad Sereďou 1:0. Záhoráci zdolali svojho súpera prvýkrát po ôsmich vzájomných zápasoch.

foto fksenica.eu

Domáci nastúpili prvýkrát bez brankára Fryštáka, ktorý absentoval pre zranenie, v bráne ho nahradil Belgičan Vliegen. Záhoráci začali aktívne, snažili sa o časté zakončenie. V 8. minúte po prihrávke Ljubičiča sa ocitol za obranou Majdan, prihral pred bránu Košťálovi, ale ten dostal loptu na päty a zakončil mimo bránu. Vzápätí skončila lopta po centri Majdana na brvne. V 15. minúte sa dostal k zakončeniu po štandardke domáci Asanovič, ale z otočky tesne minul ľavú žrď. Hostia sa zamerali na defenzívu s občasnými protiútokmi. Jedinú strelu do priestoru domácej brány zaznamenal v 25. minúte Lačný, ale Vliegen bol pozorný. V 38. minúte pálil spoza pokutového územia Seničan Gamboš, ale našiel iba pripraveného Yakubua, a tak napriek prevahe Senice v prvom polčas gól nepadol.

Druhý polčas sa začal dvoma veľkými šancami hostí. Naprv v 53. minúte Lačný prihral do čistej príležitosti Jureškinovi, ale Vliegen sa blysol skvelým zákrokom. O dve minúty neskôr ušiel domácej obrane Lačný, no Vliegen opäť zasiahol a Lačný z dorážky minul. Jediný gól duelu padol v 64. minúte, po Piroskovom rohu zakončil Malec, prvý pokus ešte zblokovala obrana súpera, no z dorážky prepálil brankára Yakubua a otvoril skóre. Domáci kontrolovali zvyšok zápasu, hostia sa snažili dostať do šance nakopávanými loptami, ale bez úspechu. V závere mohli domáci pridať druhý zásah, Yakubu však končekmi prstov vyškriabal Dudov pokus. Senica tak po ôsmich vzájomných zápasoch zdolala Sereď 1:0.


.
Toto je čítané

Squash: Skalickí Barbari víťazmi základnej časti 2. ligy

Posledné kolo 2. squashovej ligy sa konalo v Skalici. Barbari si počas…

BM: Ustekana sobota