Pri aktuálne platných protipandemických opatreniach je v Malackách povolené športovať len v exteriéri a individuálne, prípadne možno vykonávať aktivity v prírode v maximálnom počte 6 ľudí.

Nerovnosti na futbalovom trávniku sú už minulosťou. foto D. Rusňák

Športovanie sa riadi podľa športového Covid semaforu, ktorý vytvorili na ministerstve školstva. Náš okres patrí do bordovej zóny, čo okrem iného znamená, že všetky interiérové a exteriérové športoviská sú pre verejnosť momentálne zatvorené. To však neznamená, že sa na nich nič nedeje.

Odstávku športovísk počas prvej i počas tejto druhej vlny pandémie sme využili na rôzne udržiavacie a drobné rekonštrukčné práce, na ktoré počas bežnej prevádzky nie je toľko času,“  hovorí riaditeľ AD HOC Dušan Rusňák. „Vymenili sme drevené obloženie radiátorov v športovej hale Malina, prešpárovali dlažbu a vymenili kanalizačné vpuste v bazénovej hale, či zarovnali väčšie nerovnosti na futbalovom ihrisku na štadióne.“ Okrem toho sa aktuálne pracuje na výmene potrhaných bránkových sietí na multifunkčnom ihrisku v Zámockom parku a prebieha aj rekonštrukcia elektrického rozvádzača v strojovni krytej plavárne.

Po pandémii bude plávanie a kúpanie sa v plavárni Malina opäť komfortnejšie. „Najväčšou novinkou je výmena skriniek v šatni krytej plavárne za nové a zvýšenie ich počtu. Všetky majú elektronické čipové otváranie. Novinkou je aj turniket na vstupe,“ hovorí riaditeľ.

Nové skrinky v plavárni Malina. foto D. Rusňák

Pandémia a s ňou súvisiace obmedzenia spôsobili v rozpočte organizácie AD HOC  na rok 2020 výpadok tržieb viac ako 80-tisíc €. „Túto situáciu sme v minulom roku zvládli bez nevyhnutnosti redukovať počet zamestnancov, avšak od januára 2021 sme, žiaľ, k tomuto kroku museli pristúpiť. Organizácia aktuálne funguje v úspornom režime. Vďaka tomu dokážeme prežiť aj bez príjmov zo vstupného a od športových klubov,“ načrtol aktuálny stav D. Rusňák.

Kedy sa budeme môcť vrátiť na športoviská? Všetko závisí od epidemiologickej situácie na Slovensku. „ Myslím si, že vďaka rozbiehajúcemu sa očkovaniu populácie by sa mohli začať otvárať exteriérové športoviská od apríla, mája, takže v lete by sme už mohli športovať aj v interiéri,“ verí šéf malackých mestských športovísk.

M. Binčík


.

BM: Ustekana sobota