Trnavské rádio rozšíri od leta svoje vysielanie na Záhorie. Priestor bude dávať lokálnym osobnostiam a ľuďom zo Záhoria.

Foto: Trnavské rádio

Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom poslednom zasadnutí pridelilo Trnavskému rádiu tri nové frekvencie. Jednou z nich je aj frekvencia 106 MHz s umiestnením vysielača v Holíči.

“Sme veľmi radi, že sa so signálom dostaneme na Záhorie, pretože od začiatku naše vysielanie netvoríme lokálne pre Trnavu, ale so zameraním na kraj. Určite budeme dávať priestor lokálnym osobnostiam a ľuďom zo Záhoria, rovnako ako to robíme teraz. Nazval by som to spájaním regiónov pre dobrú vec. Prinesieme kúsok Záhoria do Trnavy, Hlohovca alebo Piešťan a aj naopak. Chceme prispieť k tomu, aby poslucháči objavili, aký pestrý je náš kraj,” informoval Záhorí.sk programový riaditeľ Trnavského rádia Dušan Vančo.

Podľa prieskumu agentúry AKO si Trnavské rádio v Trnave naladí 17 tisíc poslucháčov a je tak v krajskom meste druhé najpočúvanejšie po Exprese. Celková počúvanosť dosahuje čísla 30 tisíc.

Spustenie frekvencie na Záhorí závisí od získania prevádzkového povolenia z príslušného úradu. To môže trvať zhruba 90 dní. “Technológiu máme pripravenú a veríme, že to reálne stihneme ešte pred letnými prázdninami,” dodáva Dušan Vančo.


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota