V pondelok (29. 3.) popoludní bola hliadka Oddelenia cudzineckej polície PZ Trnava  vyslaná na preverenie udalosti na diaľnicu D2 smer Bratislava. Podľa hlásenia sa na 40,5 km mali nachádzať traja cudzí štátni príslušníci.

foto Polícia SR

Po príchode na miesto policajti zistili, že udalosť sa zakladá na pravde a na mieste sa nachádzali traja štátni príslušníci Afganistanu, ktorí sedeli na zvodidlách pri diaľnici. Policajti cudzincov predviedli na oddelenie za účelom vyriešenia ich neoprávneného pobytu na území Slovenskej republiky.

V príslušných policajných informačných systémoch bol záznam, ktorý potvrdil, že všetci cudzinci sú žiadatelia o azyl v Bulharsku. Z toho dôvodu boli cudzinci zaistení na návrat podľa Dublinského nariadenia a umiestnení na Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove. Aj títo cudzinci boli podrobení testovaniu, výsledok bol negatívny.

Cudzinci pomocou prizvaného tlmočníka povedali, že precestovali mnoho krajín za pomoci prevádzačov, ktorým za to vopred zaplatili. Pre policajtov prípad nekončí, budú ďalej zisťovať, kto im pomohol a ako sa dostali na diaľnicu.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota