Ulica Jozefa Kubinu je kompletne zrekonštruovaná. Má novú kanalizáciu, vodovod a nový povrch. Obyvatelia lokality majú namiesto rozbitej cesty plnej jám novú, kvalitnú a plne prejazdnú komunikáciu.

foto Malacky

Jozefa Kubinu bola ako zakliata. Dlhé roky sa čakalo na jej obnovu a keď sa konečne podarilo vyčleniť peniaze, bol problém s termínmi stavebných prác a nastali aj nepríjemnosti s niektorými obyvateľmi. „Moji kolegovia boli pri tejto stavbe boli vystavení veľkému tlaku a vôbec sa nečudujem, že rekonštrukcie ulíc sú u nich najmenej obľúbené. Stačí totiž jeden nespokojný vlastník, ktorý na rozdiel od iných sto spokojných dokáže skomplikovať až zastaviť živé dielo,“ uviedol primátor Juraj Říha.

Jednou z nepríjemností bol problém s obrubníkmi. Zhotoviteľ prác ich síce osadil, avšak ako ústretové gesto voči obyvateľom neuzavrel celú cestu, kým by obrubníky zatuhli. Niektorí bezohľadní vodiči čerstvo osadené obrubníky zničili. Vysvetľuje primátor: „Situácia sa týkala časti od Kukučínovej ulice. Dodávateľ doviezol čerstvo odliate obrubníky priamo z výroby. Mal síce nárok cestu uzavrieť, avšak kvôli obyvateľom to neurobil. Tí po nich jazdili a poškodili ich.“ Poškodené časti obrubníkov boli vymenené a na celé dielo sa vzťahuje zákonná záruka.

Obyvatelia tiež požadujú chodník, ktorý zatiaľ komunikácia nemá. „Veľmi radi by sme vyhoveli žiadostiam o nový chodník. Majetkové vzťahy nám to nateraz nedovolili, budeme sa preto pokúšať dohodnúť s vlastníkmi o vyčlenení pásu pozemku na jeho výstavbu,“ dodal J. Říha. Na začiatku ulice je dopravná značka Obytná zóna. Tá povoľuje vodičom maximálnu rýchlosť 20 km/h.

Veríme, že obyvatelia sa z novej ulice tešia. Mesto im ešte raz ďakuje za trpezlivosť a pochopenie.

 

-lp-/-otano-


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota