Štandardne zabezpečená zdravotná starostlivosť, prepustenie pacientov, ktorým to zdravotný stav dovolí do domáceho liečenia, upravené hodiny mobilného odberové miesta na PCR testovanie a stále platný zákaz návštev pacientov. Taký bude režim vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica počas nadchádzajúcich Veľkonočných sviatkov.

Foto: Eduard Timko

“Našou snahou je po dôkladnom prehodnotení zdravotného stavu pacientov, ktorým to zdravotný stav umožňuje, prepustiť do domáceho liečenia. Samozrejme, že v starostlivosti zdravotníkov zostávajú covidoví pacienti a tiež pacienti s inými, závažnými diagnózami, vyžadujúcimi hospitalizáciu,” uviedol námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť skalickej nemocnice MUDr. Daniel Vidovič.

Otváracie hodiny mobilného odberového miesta (MOM) budú počas veľkonočných sviatkov upravené.

MOM na PCR testovanie koronavírusovej infekcie bude otvorené v nedeľu 4.apríla od 8.00 do 10.00 hod. “Primárne tu budú vybavení pacienti, ktorí sú objednaní na hospitalizáciu na utorok 6. apríla a potrebujú výsledok RT-PCR testu nie starší ako 48 hodín. Platbu v poplatkomate v nedeľu nebude možné zrealizovať. Samoplatcov prosíme, aby vykonali platbu vopred, alebo si zvolili iný ako nedeľňajší termín odberu,” informoval námestník D. Vidovič. Na veľkonočný piatok, sobotu a na Veľkonočný pondelok bude mobilné odberové miesto v skalickej nemocnici zatvorené.

V dňoch 2. apríla (piatok), 3. apríla (sobota) a 5. apríla  (pondelok) bude MOM zatvorené. V utorok 6. apríla bude MOM otvorené v zaužívanom čase od 7.00 do 11.00 hod. a rovnako na transfuziologickom oddelení budú vykonávané odbery dobrovoľných darcov krvi.

Očkovacie centrum bude počas celých sviatkov zatvorené. Keďže v nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia, návštevy príbuzných v nemocnici nebudú možné ani počas Veľkej noci.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota