Pracovníci mesta Senica vyrobili a nainštalovali do zelenej plochy kruhovej križovatky za mestom smerom na Jablonicu veľkonočnú výzdobu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Samotnému osadeniu výzdoby predchádzalo kompletné vyčistenie a úprava objazdu i jeho okolia. “Do stredu kruhového objazdu pribudlo dokopy šesť drevených pomaľovaných zajacov odkazujúcich na veľkonočnú šibačku, tri zajačie slečny s vajíčkom v ruke a traja zajačí mládenci s pravým pleteným korbáčom z vŕbového prútia. Dekoráciu križovatky ešte dopĺňajú obrovské kraslice,” uviedla Moravcová.

Kruhový objazd na opačnej strane mesta čaká na opravu zo strany Slovenskej správy ciest. Je plánovaná tento rok, po nej mesto počíta s podobnou kreatívnou výzdobou aj na tejto kruhovej križovatke.

Po prvý raz  bol kruhový objazd vyzdobený v septembri 2019 z dôvodu cyklistických pretekov Okolo Slovenska “Odvtedy radnica pokračuje v začatej tradícii. Teraz máme veľkonočnú výzdobu, ale už pripravujeme letnú výzdobu, ktorá ju nahradí. Výzdobu sme spravili aj v meste, aby sme napriek tomu, že Veľká noc nebude tradičná, prispeli aj takouto formou k zlepšeniu nálady obyvateľov,” doplnil pre TASR primátor mesta Martin Džačovský.

Veľkonočná výzdoba pribudla aj priamo v centre mesta pri hlavnej križovatke. “Vzhľadom na situáciu, keď je Centrum voľného času (CVČ) Stonožka zatvorené, mesto nás oslovilo, či by sme pomohli s výzdobou. Myšlienka nás oslovila a v priebehu piatich dní sme od nápadu až po realizáciu všetko zvládli,” informovala riaditeľka CVČ Stonožka, ktoré výzdobu realizovalo, Silvia Krišáková.


.
Toto je čítané

Speváčka LARA MORR vydala novú pieseň S Tebou

S hudobnou novinkou v tomto roku prichádza charizmatická speváčka pochádzajúca z Gbiel,…

BM: Ustekana sobota