V sobotnom zápase 4. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy v skupine o udržanie sa zvíťazil MFK Ružomberok na ihrisku FK Senica 1:0. O výhre hostí nad posledným tímom tabuľky rozhodol v 29. minúte útočník Martin Regáli.

foto fksenica.eu

Seničania nastúpili v zostave s tromi zmenami. Od začiatku diktovali tempo hry, loptu mali v moci a hostia hrali v hlbokej defenzíve. Záhoráci sa však ťažko presadzovali cez ružomberskú obranu a priestor brány nedokázali trafiť. Postupom času sa hra vyrovnala, na ihrisku však bolo veľa súbojov, ktoré ju kúskovali. V 17. minúte mohli Ružomberčania udrieť z rýchleho protiútoku, Mojžiš zakončil zvnútra šestnástky vedľa žrde. V 26. minúte nepríjemne vypálil Zsigmund, senický brankár Vliegen loptu vyboxoval. Hosťom sa podarilo streliť úvodný gól v 29. minúte, Gerec prihral do 16-tky za obranu Regálimu a ten tvrdou ranou prestrelil domáceho brankára – 0:1. Do polčasu sa už nič podstatné neudialo, do kabín tak išli spokojnejší hostia.

V druhom polčase sa domáci snažili o vyrovnanie, tlačili sa dopredu hlavne nakopávanými loptami a boli nebezpeční zo štandardiek. V 57. minúte mali priamy kop z ideálnej pozície spoza šestnástky, lopta zo Šimčákovej kopačky letela tesne nad. V 72. minúte po rohu Dudu hlavičkoval Malec do brankárovho náručia. V 79. minúte vystrelil Ljubičič, ale taktiež našiel iba pripraveného brankára. Sporný moment zápasu prišiel v 89. minúte, keď Seničania po dlhom aute Šimčáka dosiahli Ljubičičom vyrovnávajúci gól, rozhodca ho však neuznal pre údajný faul. Záver bol aj preto veľmi nervózny, z tesného víťazstva sa napokon tešili Ružomberčania.


.

BM: Ustekana sobota