V meste Senica pribudne od pondelka (19. 4.) mobilné odberné miesto určené na PCR testovanie. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

ilustračné foto

Testovanie PCR testami sa bude vykonávať v zadnej časti amfiteátra na Sadovej ulici v priestore šatní pre účinkujúcich, ktoré sú momentálne nevyužívané. “Ako okresné mesto sme mali dlhšie záujem zabezpečiť testovanie takýmto typom testov, aby sa za nimi nemuselo dochádzať do iných miest. Ponúkli sme priestory, ktoré schválil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Senici. Mestu nevznikli so zriadením žiadne náklady, prevádzkovateľ bude hradiť riadne nájomné,” uviedol primátor mesta Martin Džačovský.

Odberné miesto bude fungovať počas pracovných dní. “V čase od 8.00 do 9.40 h budú vybavovať klientov s tzv. COVID passom. Ide o ľudí, ktorí sa zaregistrovali cez webstránku korona.gov. Test sa vykonáva výterom z nosa metódou RT-PCR. Denne plánuje prevádzkovateľ vybaviť približne 50 takýchto klientov,” doplnila Moravcová.

V čase od 9.40 do 11.30 h bude odberné miesto slúžiť na testovanie samoplatcov. “Tí sa môžu objednať prostredníctvom webstránky lab.online, kde majú zároveň možnosť vybrať si z rôznych typov testov. Okrem RT-PCR testu budú k dispozícii aj šetrnejšie typy testov, napríklad tzv. kloktací test alebo test zo slín,” informoval Kemal Elezi, konateľ spoločnosti Elezi, ktorá odberné miesto zriadila.


.

BM: Kralici